Welkom

Een sprankelend team van ervaringsdeskundige jongeren die het gesprek aangaan over psychische kwetsbaarheid, dat is het hart van het project Koplopers. Gedurende drie jaar hebben zij docenten, bestuurders, zorgprofessionals en leeftijdsgenoten in Rotterdam en omgeving bevraagd en geïnspireerd om na te denken over psychische gezondheid en inclusie. Waarom verlaten jongeren met psychische problemen voortijdig het onderwijs? Wat valt te leren van goede voorbeelden? In meer dan 100 ontmoetingen, op congressen en bij kleine tafelgesprekken, zijn zij op zoek gegaan naar voorwaarden voor een meer inclusieve samenleving, waarin ieder met zijn kwetsbaarheden van betekenis kan zijn.

Het jongerenteam gaat in gesprek met professionals en leeftijdsgenoten bij instellingen zoals het jongerenloket, het wijkteam en school. Zo bespreken zij wederzijdse vooroordelen en stigma’s en ondernemen ze gezamenlijk actie om knelpunten in participatie op te lossen.

In dit magazine bundelen we al deze klein en grote verhalen. Bekijk de ervaringen, opbrengsten en eindproducten van Koplopers: Kwetsbaarheid is kracht.

Deel deze pagina: