Uitgelicht


Lectoren en onderzoekers in de schijnwerpers

In 2020 heetten wij een nieuwe lector welkom bij ons kenniscentrum. Ook hielden drie lectoren hun openbare les waarin zij hun onderzoeksprogramma voor de komende jaren presenteerden. Door de maatregelen rondom corona waren deze openbare lessen via een livestream te volgen.

Walter Baets

Innovation through the lens of values

Heb je er ooit bij stilgestaan welke waarde je, als bedrijf, toevoegt aan de maatschappij? Als je morgen failliet bent, wat mist de maatschappij dan? En als de maatschappij niets mist, waarom besta je dan om te beginnen? Walter Baets stelt dat als we onze bedrijven op een andere manier leiden, het mogelijk is deze maatschappij te verwezenlijken.

Jelle van Baardewijk

Morele grip

Jelle geeft in zijn openbare les zijn visie op de bedrijfsethiek en onderzoeksagenda voor het lectoraat bedrijfsethiek voor de komende jaren. Hoe kun je moreel werken? Hoe kunnen bedrijven bijdragen aan een beter en menselijker kapitalisme? Welke dilemma’s komen ondernemers tegen en hoe gaan ze daar mee om?

Annie Yang

Turning Data into Strategic Assets

Annie heeft een duidelijke missie: “data moet meer aandacht krijgen”. Met de komst van steeds nieuwe technologieën om data te verkrijgen en te verwerken, zal de waarde van data continu stijgen in de digitale economie. Annie wil mkb-bedrijven in staat stellen optimaal te profiteren van digitale transformatie en studenten hierop voor te bereiden.

Kees Klomp aangesteld als lector Betekeniseconomie

Per 1 oktober 2020 is Kees Klomp benoemd tot lector Betekeniseconomie. Met de invulling van het lectoraat geeft de hogeschool een belangrijke impuls aan de inhoudelijke vernieuwing van de curricula van de economische opleidingen. De komende tijd zal Kees samen met docenten de betekeniseconomie inhoud geven in de diverse curricula, onderzoek opstarten naar een nieuwe waardentaal en de betekeniseconomie in het mkb in de regio Rotterdam en daarbuiten bevorderen.

Docent-onderzoeker van het jaar

De kenniscentra van de hogeschool kiezen elk een docent die in het afgelopen jaar een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het onderzoek van de hogeschool. Kenniscentrum Business Innovation verkoos Dea Knol-Veldhuizen.

Dea Knol-Veldhuizen ontving tijdens een Zoom meeting de prijs uit handen van Zakia Guernina, Lid College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam.

Dea Knol is hoofddocent bij de opleiding International Business. De kracht van Dea is dat zij met weinig eigen tijd voor onderzoek tot heel mooie resultaten weet te komen. Dat doet ze door ieder jaar in samenwerking met het kenniscentrum een uitdagende praktijkopdracht over circulaire verdienmodellen en circulaire financiering uit te zetten. Ze weet elk jaar een interessant bedrijf te vinden om aan het onderzoek mee te werken. In 2019 was dat Ahrend-Gispen, in 2020 Auping. Dea heeft dit voorjaar op basis van het studentenonderzoek een case over circular finance opgesteld. Ook schreef ze een column over waarom de corona crisis ook kansen biedt, op de website van het kenniscentrum.

Dea is het toonbeeld van hoe het kenniscentrum graag wil werken: samen met onderwijs vraagstukken uit de praktijk helpen oplossen en de uitkomsten ervan teruggeven aan datzelfde onderwijs en de praktijk. Dea kreeg de prijs – een bedrag van 2.500 euro te besteden aan scholing – uit handen van Zakia Guernina, lid van het College van Bestuur van de hogeschool, op 15 december jl.

Deel deze pagina: