Kenniscentrum

Duurzame HavenStad

Wij ontwikkelen kennis, inzicht en oplossingen voor de transitie van Rotterdam naar een duurzame, veerkrachtige havenstad. Dat doen we door middel van praktijkgericht onderzoek. We richten ons daarbij op kennisontwikkeling voor het beoogde werkveld van de studenten van Hogeschool Rotterdam, zodat
de ontwikkelde kennis van waarde is voor
de opleidingen en de praktijk.

Sensoronderzoek voor Milieu en Veiligheid in Rotterdam

De regio Rotterdam kent een aanzienlijke milieubelasting. Om deze problematiek aan te pakken is er real time informatie nodig over milieudreigingen in de regio. Dat kan gerealiseerd worden met behulp van sensoren. Daarom wordt er bij het lectoraat Duurzame (Bio)Chemische Innovatie door lector Gennady Oshovsky veelzijdig onderzoek gedaan naar sensoren en detectiesystemen om (bio)chemische dreigingen snel en betrouwbaar te kunnen detecteren.

Flow Chemie & Virtual Prototyping

Eén van de speerpunten van de energietransitie in de procesindustrie is de ontwikkeling van inherent zuinige processen. Met behulp van Flowchemie kunnen chemische reacties die normaal in geroerde tanks plaatsvinden sneller, veiliger en energiezuiniger worden gemaakt. Sowande Boksteen doet met Marit van Lieshout onderzoek naar hoe men uitdagingen kan overkomen door gebruik te maken van virtual prototyping.

Gedreven door duurzaamheid

Alle lectoren en onderzoekers van Kenniscentrum Duurzame HavenStad zijn allemaal op hun eigen manier enorm gedreven door duurzaamheid. Deze kernwaarde is zo sterk als gemende deler voor alle lectoren en onderzoekers, dat we hebben besloten om onze communicatie rond die kernwaarde op te bouwen. We hopen dat dit praktijkpartners inspireert om contact op te nemen om samen te werken in praktijkgericht onderzoek.

Deel deze pagina