Get Smart:
The best of three worlds

Ondernemen, onderwijs en onderzoek

Raakvlak drie aspecten

Get Smart is een project dat wordt uitgevoerd op het raakvlak van drie aspecten: ondernemen, onderwijs en onderzoek. Op dit raakvlak komen praktijkvraagstukken van ondernemers, de kennis, inventiviteit en onbevangenheid van studenten en de ervaring en nieuwsgierigheid van onderzoekers bij elkaar. Met als doel: samen te werken aan nieuwe inzichten en oplossingen waarmee de bedrijven in staat zijn om eerder, sneller en beter kansen voor digitalisering te herkennen, ontwikkelen en benutten.

Status van het onderzoek

Een update

Binnen het Get Smart project ligt de focus op het uitvoeren van actie-onderzoek waarin de bedrijfscontext als bron wordt gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe inzichten en voor het verbeteren van handelingen binnen de bedrijfscontext op het gebied van innovatie. De afgelopen maanden hebben de studenten een innovatiecyclus doorlopen binnen het bedrijf doormiddel van het stellen van een diagnose van het innovatievermogen, daar een innovatieverbeterplan voor te schrijven, het plan uit te voeren doormiddel van interventies en als laatste te reflecteren op de resultaten van de interventies. Tijdens deze eerste innovatiecyclus zijn op verschillende momenten nieuwe inzichten vergaard over hoe het innovatievermogen binnen de bedrijven eruit ziet en ervoor staat. Dit is gebeurd doormiddel van het analyseren van de innovatiescans, diepte interviews, expertsessies en eindevaluaties.

Momenteel is het onderzoeksteam bezig om de gegevens en de resultaten van het uitgevoerde praktijkonderzoek door de studenten verder te verwerken, analyseren en te vergelijken door middel van kwalitatieve multiple casesstudies. Hierbij wordt gefocust op het vergelijken van de verschillende bedrijven en doormiddel van logisch redeneren gekeken of we tot nieuwe theoretische inzichten kunnen komen om bestaande literatuur op het gebied van dynamisch innovatievermogen aan te vullen. Bovendien worden de verkregen inzichten op het gebied van de uitgevoerde interventies gebruikt om de toegepaste modellen en technieken verder door te ontwikkelen en uiteindelijk bedrijven praktische handvatten mee te geven om op de kansen die Smart industry kan bieden in te spelen.

Verloop van het onderzoek

Tijdspad

Gedurende 2 jaar wordt bij elk van de deelnemende bedrijven 4 keer een zogenaamde innovatiecyclus uitgevoerd. Daarin wordt gekeken naar het innovatievermogen van de mkb-bedrijven en onderzocht hoe dat vermogen kan worden verbeterd. Studenten en onderzoekers gaan vervolgens actief met de bedrijven aan de slag om die verbeteringen door te voeren en, waar mogelijk, te koppelen aan het realiseren van Smart Industry doelen.