Uitbreidingen en uitreikingen


Met o.a. nieuwe lector Vakmanschap Forensische Zorg, winnaar van de Shakingtree Award en promotie over actief blijven met dementie

Sander Hilberink wint de Shakingtree Award 2020

Een award aan mensen die op een positieve manier aandacht vragen voor verbetering in de zorg

Lector Sander Hilberink ontving op 23 november 2020 de Shakingtree Award 2020 uit handen Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS. Een bijzondere prijs die wordt uitgereikt aan een persoon die zich met positiviteit en kennis van zaken inzet voor betere zorg.

Philine Berns wint belangrijke afasie-prijs

Philine Berns, docent Logopedie én docent-onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie, is de winnaar van de Harry Moeskops Bokaal 2020, een jaarlijkse prijs voor een persoon die iets betekend of ontwikkeld heeft ten behoeve van mensen met afasie.

De uitreiking vond plaats tijdens de Afasieconferentie Online 2020 op 9 oktober. Ook collega Rianne Brinkman was genomineerd.

Ruud van der Horst benoemd tot lector Vakmanschap Forensische Zorg

Ruud van der Horst is per oktober begonnen als lector Vakmanschap Forensische Zorg bij Kenniscentra Zorginnovatie en Talentontwikkeling. Met zijn lectoraat gaat Ruud forensische zorg in het hbo een stevige impuls geven. Van der Horst: “De grote vraag naar forensische zorg legt veel druk op de sector. Meer dan ooit wordt een beroep gedaan op het vakmanschap van professionals. Met praktijkgericht onderzoek en via het onderwijs wil ik bijdragen aan de kwaliteit van de forensische zorg en daarmee delictgedrag van forensische patiënten terugdringen. Dit komt de veiligheid in de samenleving ten goede.”

Kirsten van den Heuij gestart als hoofddocent Zorg voor Taal

Begin 2020 is Kirsten van den Heuij begonnen als hoofddocent Zorg voor Taal bij het Lectoraat Zorg voor Communicatie en de opleiding Logopedie

Binnen het thema Zorg voor Taal zal er op een praktische manier invulling gegeven worden aan het woord ‘zorg’. Zorg bieden aan studenten die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van taal en zorgen dat de taalvaardigheid van de toekomstige zorgprofessionals op niveau is om het werkveld in te gaan.

Ondersteuning om actief te blijven met dementie nog te weinig aangeboden

Promotie Netta van ’t Leven

Activerende interventies voor mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben positieve en beloftevolle resultaten laten zien in wetenschappelijk onderzoek, maar worden beperkt aangeboden. Er ontbreekt nog kennis over hoe deze interventies passen bij persoonlijke behoeften en voorkeuren van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Docent-onderzoeker Netta van ’t Leven deed hier promotieonderzoek naar. Zij ontwikkelde criteria om behoeften en voorkeuren gericht op betekenisvolle activiteiten te inventariseren. Deze criteria kunnen professionals -zoals artsen en casemanagers- die veel mensen met dementie en hun mantelzorgers zien, helpen naar de interventies te verwijzen. Op basis van de studies is een praktische gesprekshulp voor verwijzers ‘Actief blijven met dementie’ ontwikkeld.

Deel deze pagina: